Pittsburgh Soccer Now

PIAA Class 4A Boys Soccer Final

FINAL: Seneca Valley 2, Neshaminy 1

Match Summary

Opnieuw toonde Seneca Valley geen paniek bij een vroege achterstand in een wedstrijd.

Zach LaValle scoorde 36 seconden in de tweede verlenging om de Raiders een 2-1 overwinning op Neshaminy te bezorgen zaterdagavond in de PIAA Class 4A boys soccer finale in het Hersheypark Stadium.

Dit was de allereerste PIAA-titelwinst voor George Williams en het Seneca Valley voetbalprogramma – waar hij 305 wedstrijden heeft gewonnen.

Luke Simpson assisteerde bij het winnende doelpunt, dat tot stand kwam na een inworp vanaf de linker zijlijn op ongeveer 10 meter van het doel. LaValle kopte de bal bij de linkerpaal langs Neshaminy-doelman Logan Gildea.

De Raiders (17-1-1) kwamen net als in de kampioenswedstrijd van WPIAL twee weken geleden – uit een achterstand.

Jose Rivera’s doelpunt vroeg in de eerste helft gaf Neshaminy een 1-0 voorsprong.

Neshaminy (13-2-2), de District I kampioen, leed een grote nederlaag met 10 seconden links in de helft toen startende keeper Trevor Rush het spel verliet met een heupblessure. Hij keerde niet terug. Rush had vijf reddingen gemaakt voordat hij het veld verliet.

Zijn vervanger, Logan Gildea, leverde een solide inspanning en kon op geen van beide Raiders doelpunten iets aan te merken hebben.

De Raiders kregen de gelijkmaker in de 50e minuut toen Nathan Eastgate – na het ontvangen van een bal van LaValle.

Eastgate maakte de stand gelijk en zette een harde, intense strijd in gang voor de rest van de wedstrijd, die werd uitgevochten in de tweede verlenging.

En toen vond LaValle’s schot zijn weg achterin het net.

“Als opvoeder, als coach, wil je leerlingen helpen leren en beter worden,” vertelde Willams na de wedstrijd aan de Pittsburgh Tribune-Review. “Veel van de voldoening is juist dat. Het zien van een team aan het begin van het seizoen. Met hen beginnen en aan dingen werken, en ze gewoon beter en beter en beter en beter zien worden.

“In staat zijn om ze te zien, vooral een geweldige groep jongens als deze, dit soort succes ervaren, en in staat zijn om te weten dat ik hopelijk op een kleine manier heb geholpen, is het meest bevredigende ding. Dat is het echt.”

Gameday Updates

93′ – Grote kans voor SV. Een goede passeerbeweging zet Nathan Eastgate klaar voor een schot. Hij probeert hem te krullen, maar raakt hem vlak zodat hij naast gaat.

89′ – Jose Rivera wordt buitenspel genoemd. Hij stond echter niet buitenspel.

80′ – Oké, de eerste OT is begonnen. Nog 1 doelpunt te gaan dit seizoen, wie krijgt hem? Of we gaan naar PK’s…

74′ – Mason Baldwin op SV krijgt een gele kaart.

62′ – Gavin Rowan krijgt nu een gele kaart voor het in de rug duwen van een speler tegen de keeper.

59′ – Foul called on Gavin Rowan. De speler die hij sloeg schopte hem bijna tegen het hoofd. Niet echt zeker wat de scheidsrechter daar riep.

50′ – SENECA VALLEY TIES IT!!! Zack Lavalle aan de linkerkant geeft een voorzet en Nathan Eastgate maakt het af! Eastgate’s 15de doelpunt van het seizoen en Lavalle’s 8ste assist.

47′ – Seneca Valley met enkele van hun beste passes tot nu toe deze wedstrijd. Ze winnen ook 50/50 ballen.

41′ – Het klinkt alsof de Neshaminy keeper, Trevor Rush er nu uit ligt. Zou een heupblessure kunnen hebben.

40′ – Tweede helft aan de gang. Laatste voetbalwedstrijd hier in Hershey, PA. Laatste wedstrijd van het jaar…

38′ – Lou Salmi met een grote tackle. Stopte Seneca Valley van het hebben van een 2-on-1.

35′ – Seneca Valley met 7 overtredingen tot nu toe. Minstens 6 uit mijn herinnering gebeuren in hun eigen zone. Zoveel set-ups mag je niet opgeven.

25′ – Trevor Rush, de keeper van Neshaminy, trapt de bal naar beneden als hij een strafschop geeft. Zelden zien middelbare school spelers dat doen. Het vergt veel oefening om dat consequent goed te doen.

15′ – Seneca Valley maakt een flink aantal wissels. Ze hebben een diepe bank. Neshaminy houdt de druk erop.

8′ – GOAL VOOR NESHAMINY!! Manny Weagba gaat langs de rechterkant en geeft de bal aan Jose Rivera. Rivera nam een shut die een gelukkige stuit van een verdediger nam en binnen ging. Hij scoorde ook in de halve finale.

Kijk hier terug voor updates over de wedstrijd zodra die aftrapt.

Wedstrijdvoorbeschouwing

George Williams heeft in zijn trainerscarrière al veel grote wedstrijden gewonnen. Dit jaar bereikte hij zelfs de indrukwekkende mijlpaal van 300 overwinningen als coach van Seneca Valley. Maar de ene overwinning die hem is ontgaan is het mee naar huis nemen van een PIAA titel uit Hershey.

Voor de tweede keer in vijf jaar, leidt Williams Seneca Valley naar de staatsfinales. Vijf jaar geleden verloren de Raiders van Central Bucks East.

Seneca Valley’s mojo door dit seizoen is zijn kracht in nummers – aangezien Williams regelmatig 20 spelers in en uit de line-up laat rouleren.

Tijdens het kijken naar Seneca Valley hebben coaches van de tegenpartij opgemerkt dat wanneer ze met vier of vijf spelers tegelijk invallen, er weinig verschil is.

Een perfect voorbeeld van hoe de bank van SV het verschil kan maken, vroeg in de halve finale van de WPIAL tegen sectie 3 kampioen Norwin, stonden ze met 1-0 achter na een strafschop doelpunt.

Dit was geen probleem voor Seneca Valley. Ze brachten een golf van invallers in die hielpen het momentum in de wedstrijd te veranderen.

Nu, binnen 10 minuten, scoorde Seneca tweemaal. Luke Simpson’s treffer bracht de wedstrijd op gelijke hoogte, en Nathan Prex’s technische afwerking vanaf de rand van het doel gaf hen de leiding in de 23e minuut. Ben Marquardt droeg assists bij aan beide doelpunten gescoord door spelers die van de bank kwamen.

Eindelijk zouden ze er nog drie scoren in de tweede helft, Norwin afmatten op weg naar een overtuigende 5-1 overwinning.

Zoals het geval is met de meeste teams die dit punt hebben bereikt, hebben ze hun beste voetbal op het juiste moment gespeeld. Sinds een reeks van back-to-back Section 1-4A wedstrijden: een 1-1 gelijkspel met North Allegheny op 22 september en een 2-1 verlies tegen Butler twee dagen later, hebben ze 13 op een rij gewonnen.

Voor een team met een geweldige balans van senior leiderschap en ondergeschikte bijdragers, is het een super tweedejaars, Beaux Lizewski, die een aantal van de grootste doelpunten heeft gemaakt. Lizewski’s hattrick, waaronder de winnende in double overtime, bracht Seneca Valley in een WPIAL titelgevecht over Peters Township.

Putting a Beaux on it: Seneca Valley herovert jongens 4A-titel door tweedejaars OT-slag

Sinds het winnen van de WPIAL-titel op 7 november, versloeg Seneca Valley State College, 6-0, en Cumberland Valley, 1-0 om naar Hershey te gaan met bijdragen van velen. Senior Zach LaValle stond aan de leiding met twee doelpunten in de PIAA kwartfinale overwinning op State College, terwijl junior Nathan Prex het enige doelpunt in de halve finale scoorde in een 1-0 overwinning voor de Raiders op Cumberland Valley.

Nu staat Seneca Valley voor de laatste uitdaging tegen Neshaminy, die Emmaus versloeg, 2-1 in overtime in de PIAA halve finale.

Dit is de eerste PIAA titel wedstrijd voor Neshaminy in 26 jaar. Ze speelden gelijk tegen Bethel Park, 1-1, en werden uitgeroepen tot mede-kampioenen in 1996. Dit was voordat de staat strafschoppen gebruikte om een gelijkspel te beslissen na verlenging. Neshaminy won de PIAA titel drie keer (1982, 1984, 1994).

Neshaminy kwam in de playoffs als de nr. 7 geplaatste in het District 1 toernooi. Ze kwamen echter op het juiste moment in actie en versloegen nr. 10 Great Valley, nr. 15 Pennsbury, nr. 6 North Penn en tenslotte nr. 12 Pennridge in de districtsfinales.

Toen ze eenmaal in de PIAA’s aankwamen hadden ze het geluk een bye te krijgen tot aan de halve finale ronde. Op dinsdag versloeg Neshaminy Emmaus in overtime om door te gaan naar de finale. De eerstejaars A.J. Rivera maakte de gelijkmaker met nog iets meer dan 15 minuten te spelen in de tweede helft, en de tweedejaars Connor Steele maakte de winnende treffer, het eerste doelpunt uit zijn carrière.

Neshaminy had dan wel extra vrije tijd tussen het winnen van de districtsfinale en het spelen in de halve finale van de PIAA, maar nu staan ze tegenover een team dat hun standvastigheid op de proef zal stellen, vooral in de late fase van de wedstrijd. Elke tegenstander die Seneca Valley tot nu toe in het naseizoen heeft verslagen, zelfs Peters Twp, dat een 3-1 voorsprong opbouwde in de WPIAL finale, is na 80 minuten weggesukkeld.

Kan Seneca Valley nog één tegenstander verslaan?